ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

 

ΑΜΑΝ ΠΙΑ !!!

 

Ζω σε αυτή τη χώρα και την λατρεύω, είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, αλλά έρχονται στιγμές που η νοοτροπία του λαού μας με φτάνει στα όριά μου και γίνομαι έξαλλη.

 

Και τότε δεν μπορώ παρά να φωνάξω : Αμάν πια !!!!

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι…κι όλοι είμαστε «ειδικοί», «σπεσιαλίστες», «κορυφαίοι» κλπ. η παθογένεια αυτή είναι παρούσα σε όλους τους τομείς της ζωής μας….σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Αλλά κάποιοι έχουν τελείως «ξεφύγει»…

 

Μιλάω για τους εκπαιδευτές σκύλων. Μια από τις μεγάλες πληγές της κυνοφιλίας μας.

 

Κάθε άσχετος με το αντικείμενο, κάθε πονηρούλης ανεπάγγελτος που οσμίζεται ότι στον τομέα αυτόν υπάρχει «ψωμί» = πελατεία και μπόλικα ευρώ, εύκολο, γρήγορο και αφορολόγητο κέρδος, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των απλών ιδιοκτητών σκύλων, το πάθος των κυνηγών, το φόβο κάποιων που τους ωθεί να θέλουν σκύλο κέρβερο φύλακα κλπ. έτσι απλά, ένα πρωί τυπώνει κάρτες, βάζει και κάμποσες αγγελίες, άντε και καμιά πληρωμένη διαφήμιση και να !! ώ του θαύματος ξεφύτρωσε άλλος ένας εκπαιδευτής σκύλων…. Ναι ! κάπως έτσι σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν….Και όπως κάποια μανιτάρια μπορούν να μας κάνουν κακό, έτσι κι αυτοί εύκολα μπορούν να καταστρέψουν τον σκύλο μας.

 

Κι άντε να καταφέρει ο καθένας να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι….

 

Γιατί υπάρχουν και οι καλοί. Οι πραγματικοί εκπαιδευτές σκύλων που έχουν μελετήσει την συμπεριφορά τους, που ξέρουν να μας δώσουν σωστές συμβουλές και να προλάβουμε προβλήματα ή να διορθώσουν μια ήδη εκδηλωμένη προβληματική συμπεριφορά. Αυτοί που δεν σταματούν να ενημερώνονται και να μελετούν. Αυτοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και το ταπεραμέντο της κάθε φυλής, τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν τον σκύλο να θέλει να υπακούσει και να πηγαίνει στο μάθημα του γεμάτος χαρά, αυτοί που γνωρίζουν τι πρέπει να διδάξουν στον σκύλο ώστε να παρουσιάζεται στις εκθέσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτοί που για κάθε ξεχωριστή περίπτωση διδάσκουν και με διαφορετικό τρόπο, αυτοί που σέβονται και αγαπούν την δουλειά τους και καταφέρνουν να βγάλουν από το σκύλο τον καλύτερο εαυτό του….

 

Βαρέθηκα να ακούω συνέχεια τρελά πράγματα του στυλ :

 

1) για κανισάκι…«Εκπαίδευση χωρίς πνίχτη δεν γίνεται, θα σας τον εκπαιδεύσω στην αρχή με πνίχτη, αλλά αν δεν πιάσει αυτό το σύστημα τότε θα χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικό κολάρο και θα κάνουμε στα σίγουρα τη δουλειά μας αφού οι ηλεκτρικές εκκενώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος και βοηθάνε κάθε σκύλο να μαθαίνει, όμως για να σας έρθει πιο φτηνά αφού χωρίς τις δοκιμές με πνίχτη θα κάνουμε λιγότερα μαθήματα, δεν το κάνουμε  κατευθείαν?»

2) για παρουσίαση κόκερ σε εκθέσεις «τα κόκερ δεν εκπαιδεύονται αν προσπαθήσεις να τα εκπαιδεύσεις θα καταστρέψεις τον χαρακτήρα τους»!!!

 3) για το ιαπωνικό σπίτς μου… «θα το ρίξω μέσα σε πέντε-έξι γερμανικούς ποιμενικούς, θα του βάλεις βέβαια μερικά ράμματα αλλά θα του φύγει στα σίγουρα η μαγκιά και η όρεξη να επιτίθεται στους άλλους αρσενικούς»

4) για ένα κόκερ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα συμπεριφοράς παρά μόνο ότι τραβάει στη βόλτα το λουρί του και τρώει ό,τι βρει από κάτω «Α! αργήσατε να μου το φέρετε…είναι ήδη ενάμιση έτους για αυτό θα χρειαστεί τα διπλάσια μαθήματα, υπολογίστε περίπου πενήντα !!! και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, αν θα καταφέρει να μάθει.. και δεν θα φταίω εγώ αλλά το ότι εσείς το καθυστερήσατε…»

5) όλα τα μικρόσωμα είναι υστερικά, για αυτό κι εγώ δεν εκπαιδεύω κάτω από κάποιο μέγεθος…

6) για θηλυκό κουτάβι ροτβάιλερ «τι λέτε κυρία μου ! τι πάει να πει το θέλετε κοινωνικό και φιλικό με όλους ! αυτό το σκυλί είναι πλασμένο να ορμάει, να το δώσετε και να πάρετε μια λουλού. Τα ροτβάιλερ εκπαιδεύονται μόνο για να επιτίθενται και για τίποτε άλλο!»   

 

  Αμάν πια ρε παιδιά…. Κάντε καμιά άλλη δουλειά αντί να εκμεταλλεύεστε και να αγχώνετε τους ιδιοκτήτες σκύλων και να ταλαιπωρείτε και να καταστρέφετε τα καημένα τα σκυλάκια που είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σας….

 

 Και εσείς αφελείς ιδιοκτήτες ενημερωθείτε, ψάξτε που εκπαιδεύτηκαν κάποιοι σκύλοι που γνωρίζετε ότι έχουν άριστη συμπεριφορά. Μην ψωνίζετε «γουρούνι στο σακί» που λέει και η παροιμία. Μόνο όσο βρίσκουν κοροΐδα θα συνεχίσουν να υπάρχουν…. Εσείς τους συντηρείτε…. Σταματήστε τους.

 

Δεκαρίστου Μαρία-Μαριόνκα 

 

 

Webmaster  Dekaristou  Angie  © All Rights Reserved

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της συγγραφέως. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 

Copyright © 2019 Μαρία Δεκαρίστου
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της συγγραφέως. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.