ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ 

 

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

Πριν από μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατο στη φαντασία κάποιου ότι θα μπορούσε να επικοινωνεί σε δευτερόλεπτα με ένα κλικ με οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη μας χωρίς να του κοστίσει μια μικρή περιουσία. Φυσικό ήταν, μιας και η όποια επικοινωνία μπορούσε να γίνει μόνον τηλεφωνικά.

Θυμάμαι όταν ήμουν εικοσάχρονη και έψαχνα με αγωνία να βρω τρόπο να δικαιολογήσω στους γονείς μου τον υπέρογκο λογαριασμό τηλεφώνου που οφειλόταν σε μια μακροσκελή συζήτηση που με είχε συνεπάρει κυριολεκτικά με έναν «Mαστινάρο» δηλ. εκτροφέα Μαστίνο Ναπολετάνο. Με την ίδια αγωνία περίμενα επί μήνες ολόκληρους να έρθει  κάποιο πολυπόθητο βιβλίο που είχα παραγγείλει, μιας και ήταν ο μόνος τρόπος να αντλήσω γνώσεις πάνω στους σκύλους.

Μοιάζει τόσο φτωχή η ζωή στην προ-ίντερνετ εποχή. Και μοιάζει και τόσο μακρινή…

Σήμερα που το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, η επικοινωνία έχει γίνει μια πολύ εύκολη, απλή και πάμφθηνη  υπόθεση.

Στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες η χρήση του ίντερνετ αποτελεί καθημερινή πρακτική για τους κυνόφιλους, παρότι έχουν πολύ εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις εκθέσεις των γειτονικών τους χωρών. Για μας είναι ανάγκη, μιας και γεωγραφικά η Ελλάδα είναι απομακρυσμένη, τοποθετημένη στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, βρέχεται γύρω-γύρω από θάλασσα κι έτσι η πρόσβαση στις εκθέσεις των προηγμένων χωρών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες ίντερνετ και με λίγο ψάξιμο μπορείτε εύκολα να βρείτε φτηνές λύσεις και δελεαστικές προσφορές.

 

Με ένα κλικ...

Με ένα κλικ μπορείτε να μπείτε σε αμέτρητες ιστοσελίδες με άπειρες πληροφορίες και άρθρα για τη φυλή που ενδιαφέρεσθε, να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους λάτρεις της φυλής και να μοιραστούν μαζί σας την πείρα τους και τις γνώσεις τους.

Με ένα κλικ μπορείτε να δείτε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο κορυφαίων σκύλων ή να μελετήσετε γενεαλογικούς χάρτες.

Με ένα κλικ μπορείτε να διαβάσετε τα αποτελέσματα χιλιάδων εκθέσεων από κάθε χώρα του πλανήτη.

Με ένα κλικ μπορείτε να  μάθετε τους φορείς και νοσούντες από γενετικές παθήσεις, να πληροφορηθείτε από τις κτηνιατρικές ιστοσελίδες για κάθε νέα ανακάλυψη της επιστήμης, να παραγγείλετε «κιτ» για γενετικές εξετάσεις του σκύλου σας,

Με ένα κλικ μπορείτε να αγοράσετε βιβλία, αξεσουάρ για το σκύλο σας, εξειδικευμένα για τη φυλή προϊόντα καλλωπισμού και οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους σας.

Με ένα κλικ μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλες τις μελλοντικές εκθέσεις σε οποιαδήποτε χώρα, να δηλώσετε συμμετοχή του σκύλου σας και να κλείσετε τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο σας ή  να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας.

Με ένα κλικ μπορείτε να στείλετε μήνυμα στον εκτροφέα από όπου προτίθεστε να αγοράσετε κουτάβι, αλλά και να του ζητήσετε να σας λύσει την όποια απορία σας. Κι αυτός με ένα κλικ θα σας στείλει φωτογραφίες των γεννητόρων και των κουταβιών, γενεαλογικούς χάρτες και απαλλαγή από γενετικές παθήσεις, θα σας εξηγήσει τις απαιτήσεις που έχει η φυλή, θα σας αναλύσει το ταπεραμέντο των κουταβιών, τις ανάγκες της φυλής για καλλωπισμό, άσκηση κλπ

Με ένα κλικ μπορείτε γεμάτοι περηφάνια να στείλετε ένα μήνυμα στον εκτροφέα του σκύλου σας και να τον ενημερώσετε για τις νίκες του σκύλου σας, να του στείλετε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις ώστε να τις ανεβάσει στην ιστοσελίδα του κι εσείς να μπορείτε να τον καμαρώνετε.

Με ένα κλικ μπορείτε να κατεβάσετε το πρότυπο της φυλής που σας ενδιαφέρει και με λίγο ψάξιμο να βρείτε μελέτες, σκίτσα, αναλύσεις από σπεσιαλίστες κριτές και παντός είδους εξειδικευμένα άρθρα για τη φυλή, τις ιδιαιτερότητές της, τα προβλήματά της.

Με ένα κλικ μπορείτε να μελετήσετε με κινούμενα σκίτσα την κινησιολογία του σκύλου.

Με ένα κλικ μπορείτε να μελετήσετε τη γενετική των χρωμάτων της φυλής και πιθανώς να καταφέρετε να προσδιορίσετε τα χρώματα των μελλοντικών απογόνων των σκύλων σας.

Με ένα κλικ σας δίνεται η δυνατότητα να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σε όποιο τομέα επιθυμείτε.

Με ένα κλικ στέλνουν στον υπολογιστή των κριτών την πρόσκληση για να κρίνουν από τις διάφορες χώρες.

Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος...

 

 Με προσοχή βέβαια

Πιστεύω πως αν ξαφνικά ξέμενα από ίντερνετ θα πάθαινα σίγουρα κάποιου είδους σύνδρομο στέρησης!

Το ίντερνετ μπορεί να δρα σαν όπιο σε όποιον είναι φιλομαθής ή σε όποιον έχει αγοραστικές ορέξεις!

Πιστεύω επίσης ότι αν δεν είχα ίντερνετ σε καμία περίπτωση δεν θα είχα αποκτήσει τις όποιες γνώσεις έχω σαν κριτής, τις οποίες προσπαθώ να εμπλουτίσω και να διευρύνω ανελλιπώς κάθε βράδυ επί ώρες, ούτε θα είχα αποκτήσει τις γνωριμίες που έχω με κριτές, εκτροφείς και ομίλους του εξωτερικού.

Ο θαυμαστός κόσμος του ίντερνετ είναι εδώ και μας καλεί να τον εξερευνήσουμε.

Η πρόκληση δεν είναι δυνατόν να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Καλό μας σερφάρισμα στον ονειρεμένο κόσμο του...

Εννοείται, πάντα με προσοχή και πάντα με το σκεπτικό ότι οτιδήποτε διαβάσουμε δεν είναι υποχρεωτικά όλη η αλήθεια ή η μόνη εκδοχή...

 

 

Δεκαρίστου Μαρία-Μαριόνκα

 

 

Webmaster  Dekaristou  Angie  © All Rights Reserved

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της συγγραφέως. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 

Copyright © 2019 Μαρία Δεκαρίστου
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της συγγραφέως. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.